Øresund Talks - programmet 2023

9.00

Registrering
Kaffe & croissant - Nätverksmingel

9.30

Välkommen
Linus Eriksson, Øresundsbron
Trine Grönlund, moderator

9.40

Hur går det med integrationen och den gemensamma arbetsmarknaden i Öresundsregionen utifrån ett danskt näringslivsperspektiv? En ny analys från Dansk Erhverv visar på en stor potential för både danskt näringsliv och den danska staten om den gemensamma arbetsmarknaden får mer fart.
Gitte Lillelund Bech, direktör, Dansk Erhverv

9.55

Nordiska Ministerrådets nya generalsekreterare Karen Ellemann ger det nordiska samarbetets perspektiv på möjligheter och utmaningar för ökad integration i Öresundsregionen och den gemensamma arbetsmarknaden.
Karen Ellemann, generalsekreterare, Nordiska Ministerrådet

10.05

Hur skildras visionen om Öresundsregionen och den gemensamma arbetsmarknaden i medier och det offentliga rummet?
Kasper Krogh, Redaktionschef, inrikes, på Berlingske

10.20

Vestas är en av Danmarks största företag och en tung aktör i Öresundsregionen, med kontor i både Ørestad och Malmö. VD Henrik Andersen berättar om Vestas erfarenheter och potential i regionen.
Henrik Andersen, Group President & CEO Vestas

10.35

Medicon Valley Alliance är ett lysande exempel på Öresundsregionens gigantiska tillväxtpotential. I dag arbetar över 65 000 personer inom life science-branschen i regionen. Medicon Valley Alliance delar erfarenheter och kommer med förslag på hur Öresundsregionen blir ännu mer attraktiv.
Anette Steenberg, VD, Medicon Valley Alliance

10:50

Kaffepaus

11.05

Ett politiskt inspel i debatten om vad som krävs för att fånga potentialen i Nordeuropas största arbetsmarknad och för att få en ännu mer.
Benny Engelbrecht (S), medlem av Folketinget, Finansordfører


11.20

Korta videointervjuer med fem personalchefer/direktörer från företag med personal från båda sidorna av Öresund. Hör dem berätta om erfarenheter och utmaningar på den gemensamma arbetsmarknaden. I ett samtal med moderatorn berättar Ferring Pharmaceuticals VD om hur det är att vara en del av Öresundsregionens arbetsmarknad.
Marianne Kock, VD, Ferring IPC

11.40

Paneldebatt med fyra representanter från näringslivet och politiken i Danmark och Sverige – om vad som behövs för att fånga mer av potentialen i Nordeuropas största arbetsmarknad.
Johan Dalén, regionchef för Svenskt Näringsliv i Skåne och Blekinge
Benny Engelbrecht (S), folketingsmedlem, finansordförande
Niels Paarup-Petersen (C), riksdagsledamot
Anette Steenberg, VD, Medicon Valley Alliance

12.05

Workshop i salen
Vi vill ta med oss något konkret efter dagens konferens. Vad krävs för att kunna dra mer nytta av Nordeuropas största arbetsmarknad?

12.25

Summering av workshop och avrundning
Linus Eriksson, VD, Øresundsbron
Trine Grönlund, moderator

12.30

Tak for i dag
Frokostsandwich og mulighed for at netværk